Блог та новини

Як і чим наша система i-bee допомагає правильно організувати зимівлю для бджіл

Зима в бджільництві – це особливий період в житті бджіл і випробування для бджоляра. Якщо неправильно організувати всі нюанси, то зимівля бджіл ускладниться або вони зовсім не доживуть до весняної ревізії.
Крім правильної організації кормів, сильної сім’ї та профілактики від всіляких захворювань, одним з важливих моментів є хороша вентиляція вулика. Різкі перепади температури дуже погано впливають на бджіл.
При зимівлі в приміщенні, різкий стрибок температури в бік підвищення вкрай шкідливий для зимуючих бджіл, оскільки вони можуть завчасно прийти в активність, що може послужити їх передчасній загибелі.
При зимівлі на вулиці, є свої мінуси – можна не розрахувати з кількістю корму, тому що його витрата приблизно у два рази більше або ж недостатньо добре утеплити вулики, в результаті чого бджоли замерзнуть.
Наша система, у складі базової станції HUB і центрального блоку HIVE, дасть можливість пасічнику віддалено, без особистого огляду вулика, дізнатися про мікроклімат в самому вулику, і, в разі чого, своєчасно відреагувати на:
  • перепади температури та вологості для своєчасної реакції та зниження ризиків хвороби та загибелі бджіл;
  • рівень звуку у вулику, для відстеження поведінки, настрою і стану ваших бджіл, щоб в залежності від отриманої інформації приймати рішення про необхідність втручання в бджолиний побут;
  • рух вулика в просторі, на випадок крадіжки ваших бджіл.
Вся зібрана інформація відображається у вашому смартфоні та дає можливість контролювати стан кожного обладнаного вулика, вести облік всіх дій в щоденнику бджоляра та отримувати миттєві повідомлення у разі екстрених ситуацій.
Тільки в разі повної поінформованості зимівля пройде успішно.
Якщо ви зіткнулися з вищепереліченими складнощами або проблемами, не зволікайте – замовляйте i-bee і контролюйте своїх трудівниць вже сьогодні.