Блог та новини

Fleetix + I-SEE = диспетчеризація + безпека

У нашої команди система моніторингу та управління транспортом Fleetix є далеко не єдиним продуктом в автомобільній сфері. Так, 6 років тому ми розробили та продовжуємо успішно підтримувати автомобільну сигналізацію нового покоління I-SEE. В першу чергу вона призначена для інформування про стан приватного автомобіля, але досить часто нашими клієнтами стають і корпоративні клієнти, яких цікавить не тільки безпека, а й моніторинг пересування транспорту. Розповідаємо про те, як ці системи пов’язані та які переваги їх застосування.
Як було сказано вище, сигналізація I-SEE розроблялась для попередження власника транспортного засобу про нештатні ситуації. Її основними перевагами є:
  • елементарне встановлення своїми руками без використання будь-яких інструментів
  • наявність мобільного застосунку, який дозволяє отримувати повідомлення та контролювати стан автомобіля з будь-якої точки світу, де є інтернет
  • стійкість до глушіння сигналу, оскільки при пропаданні зв’язку сервер це відслідкує та попередить власника
  • наявність двох пристроїв - I-SEE трекера, який попередить про можливе викрадення, та I-SEE маяка, який допоможе знайти викрадений автомобіль.
Детально про роботу саме системи I-SEE розповідати не будемо - всі її переваги наведені на офіційному сайті продукту, але саме ці переваги є основою і для використання обладнання I-SEE і для корпоративного сегмента.
Основною відмінністю трекера системи I-SEE від звичних рішень для корпоративного моніторингу є підключення до OBD-роз’єму автомобіля. Це означає, що його можна встановити без залучення інженерів, він ідеально підходить для використання на найманому легковому транспорті або для вибіркового моніторингу автомобілів. Також ця перевага є важливою при встановленні на гарантійний автомобіль - жодні домовленості з сервісним центром або автодилером не потрібні. При цьому, всі переваги базового моніторингу транспорту у Fleetix залишаються: контроль точного місцезнаходження, моніторинг пробігу та треків руху, швидкості, контроль зупинок та пального за нормою, а також еко-драйвінг. Паралельно з диспетчеризацією водію транспортного засобу доступний мобільний застосунок I-SEE, який попередить у випадку викрадення транспортного засобу та допоможе перевести маяк у режим тривоги або переслідування. 
Використовуючи систему I-SEE у комплексі з програмним забезпеченням Fleetix, бізнес отримує 2-в-1 систему моніторингу транспорту та сигналізацію, яка допоможе своєчасно відреагувати на викрадення автомобіля. 
Особливою популярністю користується і версія трекера I-SEE PRO, яка не має переваг по самостійному встановленню, проте “вміє” віддалено глушити двигун за допомогою SMS-повідомлення або команди з програмного забезпечення. Щодо обладнання - можливе і мінімальне використання системи у складі тільки маяку, який буде кілька разів на день (в залежності від налаштувань) інформувати про місцезнаходження автомобіля та також ця інформація може бути доступна у Fleetix. Для цього випадку у нас є спеціальний звіт “поточний статус”, який покаже всі останні позиції по всьому автопарку. Втім, часто наші клієнти використовують маяк не тільки для автомобілів, а й для вантажів та коштовного майна.
На завершення хочемо підкреслити, що все обладнання та програмне забезпечення I-SEE було розроблено та виробляється в Україні нашими власними інженерами та розробниками.