Блог та новини

«АЙТІ ІННОВАЦІЇ» презентувала проект «комфортне місто Миколаїв»

3 жовтня в мерії Миколаєва пройшла презентація нашого проекту «Комфортний місто Миколаїв». Проєкт був представлений в рамках «Платформи міських інновацій», яка орієнтується на підтримку і просування стартапів і проєктів, спрямованих на технологічну модернізацію міст України.
– Транспортна інфраструктура міст України знаходиться не на високому рівні. Є проблеми як з якістю автобусів і тролейбусів, так і з їх рухом за розкладом. Наприклад, виходячи ввечері в суботу на зупинку, ви ніколи не знаєте: приїде автобус чи ні? – сказав генеральний директор компанії «АЙТІ ІННОВАЦІЇ» Вадим Кочевих, починаючи представлення проєкту.

За його словами, проєкт «Комфортне місто Миколаїв» спрямований на розвиток таких компонентів інфраструктури: контроль руху транспорту, поліпшення комфорту пасажирів, підвищення безпеки, оптимізація роботи перевізників та комунальних служб міста, прозорість і відкритість для населення.
– Як це працює? Нами розроблена програмно-аппартна платформа, на базі якої можна створити єдиний диспетчерський центр для контролю комунальних та оперативних служб міста. GPS-моніторингом зараз нікого не здивуєш, але ми не пропонуємо міняти все те, що є зараз. Ми можемо об’єднати нове і вже існуюче обладнання на транспорті в єдину систему. Новий диспетчерський центр буде працювати з відкритими даними та надавати інструменти для контролю та оптимізації витрат комунальних служб і перевізників, – розповів Вадим Кочевих.
Міський голова Олександр Сенкевич закликав фахівців і громадських волонтерів підтримати органи місцевого самоврядування і допомогти розвитку подібних проєктів в місті.
Компанія «АЙТІ ІННОВАЦІЇ» висловлює подяку за підтримку мерії Миколаєва та організаторам заходу від «Платформи міських інновацій». Підводячи підсумок презентації Вадим Кочевих висловив упевненість в тому, що Миколаїв скористається ініціативою розробників і обов’язково почне впровадження сучасних IT рішень для вдосконалення транспортної інфраструктури міста.