Блог та новини

Модернізація паливозаправників і стаціонарних АЗС

Дуже часто компанії, особливо що працюють в агробізнесі, стикаються з необхідністю організації комплексної паливороздачі. Найчастіше компанії не готові інвестувати кошти в нові мобільні або стаціонарні паливороздавальні колонки, які відразу комплектуються всіма необхідними елементами. Протягом 2018 року наша компанія успішно здійснила модернізацію таких колонок для ряду агрохолдингів, тим самим зробивши перший крок до комплексного обліку пального на підприємствах.
Принцип роботи:
До існуючого обладнання на паливороздавальній колонці підключається певний перелік компонентів (в залежності від стану колонки та встановленого обладнання):
  • GPS-трекер – є основним засобом збору даних з колонки та передачі інформації на сервер WTM. Залежно від завдань ми використовували BITREK 910 або BITREK CONNECT з відповідними модулями.
  • ПЗС – пристрій знімання сигналу з встановлених лічильників – передає інформацію по фактично відпущеному пальному через лічильник. При цьому попередньо лічильник обов’язково проходить перевірку нашими фахівцями. Так, на одному з підприємств, тільки на одному з бензовозів по лічильнику недоливати 30 літрів на кожній тонні.
  • RFID-зчитувач на видачу пального визначає, хто саме отримував пальне, коли і в якій кількості. Система налаштовується таким чином, щоб не дозволяти видачу пального при відсутності дозволеної RFID-карти. Зчитувачі бувають двох видів – внутрішнього і зовнішнього застосування і підбираються залежно від конструкції.
  • На мобільному паливозаправнику додатково встановлюється RFID-зчитувач в кабіну, який визначає який саме водій був на зміні під час роботи паливозаправника. З цієї ж карті він має можливість отримувати пальне і в власний бак.
  • На деяких підприємствах ми також встановлювали датчики рівня пального в ємності – як в цистерну бензовозу, так і в стаціонарні ємності на АЗС. Це допомогло клієнтам фіксувати рівень пального в ємностях і відслідковувати надходження пального як при постачанні пального в стаціонарні ємності, так і при відвантаженні пального зі стаціонарних АЗС в мобільні паливозаправники та техніку, фіксувати поточні залишки пального в ємностях.
  • На дизельних паливозаправниках ми встановлювали датчики рівня пального в бак самого транспортного засобу, а також проточний витратомір пального.
  • З урахуванням нашого недавнього досвіду і наявності в ПЗ функціонала по фото- і відеомоніторингу, найближчим часом ми дообладнаємо ряд об’єктів обладнанням DVR, які дозволять здійснювати фото або відеофіксацію на об’єктах в моменти здійснення заправок.
У процесі модернізації мобільних і стаціонарних ТРК наші фахівці також встановлюють всі необхідні фільтри, патрубки та інші елементи монтажних комплектів. Всі можливі «слабкі» місця пломбуються номерними пломбами.
За підсумками модернізації клієнт отримує рішення «під ключ» – обладнання, його монтаж, весь необхідний функціонал по контролю і моніторингу в нашому ПЗ.
У програмному забезпеченні замовники можуть формувати спеціалізовані звіти, які настроюються індивідуально в залежності від потреб, отримувати відомості щодо пального, яке відпускається по кожному з об’єктів, із зазначенням часу, місця, водія та обсягу отриманого пального, налаштовувати різні тривожні події.